Over Coach Business

Peggy Porsius-Saman is oprichtster van Coach Business en is sinds 2005 actief onder de oude naam Thuis&CarriereCoach. Het voormalige Thuis&CarrièreCoach is ontstaan vanuit een persoonlijke behoefte en is uitgegroeid tot een specialistisch adviesbureau.

Peggy Porsius-Saman

Oprichtster Peggy Porsius-Saman is altijd erg gepassioneerd geweest over het maatschappelijk succes van anderen. “Ik was en ben iemand die anderen graag aanmoedigt om iets te bereiken in het leven. Ik zag vooral veel twijfel, gebrek aan zelfvertrouwen en onnodige obstakels. Ik merkte met name de invloed van het innerlijk huishouden op het externe handelen. Dus van binnen naar buiten. Dit werd de basis van het voormalige Thuis&CarrièreCoach en dat is het nog steeds voor Coach Business.” Coach Business kijkt samen met professionals naar hun drijfveren en hun mogelijkheden, uitgaande van hun sterke kanten, kwaliteiten en omstandigheden voor meer succes in hun werk of eigen bedrijf.

Profiel

Tijdens haar studententijd, en eigenlijk daarvoor al, wist Peggy Porsius-Saman niet precies wat ze wilde. Sommigen in haar omgeving deelden deze levensvraag en voor anderen was het antwoord al sinds de basisschool overduidelijk. Zo is het gekomen dat Peggy Sociologie heeft gestudeerd aan de UVA, aangezien zij mensen een heel interessant studieobject vond en nog steeds vindt. Psychologie ging haar iets te diep. Ze was meer geïnteresseerd in het uiterlijk handelen en de structuren die daarmee gevormd werden. Door deze keuze bleef haar vraag echter onbeantwoord.

Werkervaring

Zo heeft zij dan ook verscheidene banen gehad, waarvan zij in eerste instantie dacht: dit is het. Maar helaas bleek dat telkens weer een illusie: PR-medewerker, tv-redacteur, producer van infomercials, accountmanager bij een reclamebureau. Dit neemt niet weg dat ze een ongelooflijke diversiteit aan vaardigheden heeft opgebouwd, en daar alsnog de vruchten van pluk. Wat dat betreft mag ze niet klagen.

Sabbatical

Na het reclamebureau wist ze echt even niet meer wat haar nu nog kon bekoren. Ze nam een sabbatical samen met haar partner. Zij hebben een fantastische tijd in Australië doorgebracht. Na haar terugkeer was het nog niet duidelijk en is zij zelfonderzoek gaan doen. Dit bracht haar op 1 op 1 begeleiding binnen arbeidsgerelateerde onderwerpen. Ze werd reïntegratiedeskundige.

Waarom begin je niet voor jezelf?

Met deze laatste baan dacht Peggy heel dicht bij haarzelf te komen. Ze werkte direct met mensen in een adviserende rol en toeleiding naar de arbeidsmarkt was het hoofddoel. In deze functie heeft zij interessetesten, assessments en coachingsgesprekken afgenomen. Het was een leerzame plek, maar ook deze baan liep op niets uit. Gelukkig geloofde haar omgeving meer in haar dan zijzelf op dat moment. Ze kreeg van alle kanten te horen: ’Waarom begin je niet voor jezelf?’.

De start van een eigen bedrijf

Peggy was kersverse moeder, maar toen haar dochter 9 maanden was, is zij zoetjes aan gaan onderzoeken of een eigen bedrijf inderdaad iets voor haar zou kunnen zijn. De reacties tijdens haar marktonderzoek waren immens positief en ze had inmiddels een x aantal coachingssessies met succes afgesloten.

Van Thuis&CarrièreCoach naar Coach Business

In januari 2005 is Peggy officieel begonnen met Thuis&CarrièreCoach en anno 2013 is zij overgegaan in Coach Business, nog meer gericht op de ontwikkeling van professionals, zelfstandig of in loondienst. In de afgelopen jaren heeft Coach Business personal coaching en training gegeven aan verscheidene bedrijven en professionals op het vlak van business, loopbaanontwikkeling, reintegratie en recruitment.

Contact

Peggy Porsius-Saman is te bereiken op 06-50812088 of info@coachbusiness.nl

Bestel direct!
Reviews
Ik waardeerde je ijzersterke conclusies over mijn doen en laten. Ik herkende het direct als je een advies gaf, alleen had ik zelf zo niet eerder bekeken. Je hebt een goed luisterend oor, je bent analytisch sterk en aanmoedigend. Na elk gesprek voelde ik me weer geïnspireerd. Bovendien ben ik me meer bewust geworden van mijn kwaliteiten. Ik heb veel aan de opdrachten gehad en ging meteen aan de slag met je adviezen.
D. Ali
Producten
Nieuwsbrief
Ontvang de gratis nieuwsbrief t.w.v. € 50 incl. het eboek '101 Gouden Werktips'. E-mailadressen worden niet doorverkocht aan derden.